Puuh.

Lauantai-iltana päätettiin, että käydään ratsailemassa hieman geokätköjä taas. Tällä kertaa suuntana oli Kulho, joka on kätevästi matkan varrella kun mennään miun isän luo.

Ensimmäiseksi käytiin Innantiellä, tai mikä se nyt oli. Kätkön nimi oli houkuttelevasti Pahuuden puu, eikä olis siihenkään tullut tutustuttua ilman tätä harrastusta.

Tää kuva tavallaan spoilaa kätkön paikan, mutta haitanneeko tässä tapauksessa? ;)

 

Puu oli joku vanha Raita, joka oli jänskästi mennyt rikki ja maassa olevasta "puolikkaasta"  kasvoi uutta puuta.  Olisi vielä hauska selvittää, mistä tää puu on saanut nimensä mutta yhtään lasta ei tuohon kellonaikaan näkynyt, joten ei saatu lisätietoja. Tosin veikkaan, että ois kuultu varsin hurjia tarinoita hirtetyistä noidista ja muista ;D 

Tuolta sitten lähdettiin Kulhontietä pitkin ajeleksimaan. Tie on varsin tuttu mulle, mutta vasta viime vuonna ajoin siellä ekan kerran pyörällä kun iski hulluus.. Nyt tänä kesänähän se on jo ihan peruspyöräreitti.  Rauhallisempaa ajaa kuin ilomantsi-joensuutiellä ja muutenkin kivemmat maisemat.. Vai mitä? 

tähän väliin pitääkin mainita, että mä kuvailen iPhone4:sella. HDR on mun heikkous, millon se on päällä ja millon ei ja koskaan mä en muista tarkistaa. Joten, laatu on välillä mitä on. Oikea kamerakin olisi ja tykkäisin käyttääkkin, mutta vaikka meiän taloudessa on 3 konetta niin yksikään niistä ei nyt ole siinä kuosissa että tunnistaisi kameran -> ei voi purkaa kuvia.

 

Taisi olla, että ennen näitä kuvia ratsattiin yksi kätkö joka oli kys.tien varressa. Löytyi sekin aika helposti, vaikka taas meinasi jäädä huomaamatta ohjeista "sopii myös pyörätuolissa istuvalle" ja Deletys huomasi tämän vasta kun mäkin olin jo kampeamassa itteäni penkalle.. Mitenniin heti aloitetaan vaikeimman kautta ja sit ehkä jopa saatetaan lukasta lisätietoja :P

 

Ajeltiin hieman kiertotietä (Kulhontieltä Purolantielle) koska luultiin että sieltä pääsis Kulhon koulun kätkölle. No, ei päästy, koska  välissä oli piha ja sitä ihmetellessäni vasta huomasin iPhonen karttaa zoomata tarpeeks lähelle todetakseni että juu-u, tie katkee sen talon takana ja jatkuu vasta vähän matkan päässä koulusta. No, eipä siinä, takaisin Kuurna-Kulhotietä pitkin Kulhontielle ja uusi yritys Rekiraitin kautta. Se sitten jopa jo onnistui. 

Deletys juoksi muuten koko matkan, mä ajoin pyörällä. Koululle polkiessa jopa maltoin pysyä sen rinnalla. Aiemmin Purolantiellä meillä ei ollu edes näköyhteyttä toisiimme ja alkoi jo hieman tulla paniikki koska totesin jossain vaiheessa Deletys ei ollukkaa ladannut kännykkänsä akkua. Istuin sitten em. talon edessä jalkakäytävällä ja odottelin.. ja odottelin. Kyl se miäs sitten lopulta tuli ja pääsin kertomaan että tuli pieni ylimääränen lenkki tehtyä turhan takia.  Ihan ku se mitään ois haitannu, purolantiellä oli vallan nättiä.  Ajatelkaa, hienoja omakotitaloja, yhden pihassa nuori sakemanni joka otti kisaa miun kanssa, hetken päästä tuli pelto jota pitkin mua kohti loikkii pupu...eiku.."Mikä helvetti toi on?"   Snautseri. Iloinen pieni snautseri.. Oli kuulemma myös Deletystä tullu vastaan :P

Koulu löytyi. Sen lisäksi, että että meille oli tosiaan yllätys että tuollakin on koulu, niin toinen yllätys oli että se oli hienompi rakennus mitä odotetin. Ei mun lapsuudessa vaan...

(kuvassa on sit Deletys, ei mikää jästi. Siis toi kauempana oleva harmaa otus.)

Ihan koulun vieressä oli nätti pieni lampi. Siitäkää mitää tietty..

 

Koulun kätkö löytyi, meinasin kyllä purkaa yhtä rakennelmaa vähän liikaa ja mietin vieläkin, että jäiköhän se korjaamatta.. Ei ois kuitenkaan tarkotus aiheuttaa mitään vahinkoa ja jäljetki pitäs korjata..  Unohtui vaan laittaa irrottamani jutut takaisin, kun bongasin kätkön ihan toisesta kohtaa. 

Siellä oli myös hauska puu. Kyselin, otetaanko mukaan niin Deletyksen isä vois tehdä tuosta pahkakupin. Jostain syystä ei taaskaan mun ehdotus ottanut tuulta alleen..

 

Koululta me lähdettiin sitten suoraan ajamaan isän luo, vaikka olisi vielä lähellä ollutkin pari kätköä mutta ajateltiin että voisi ne ehkä jättää seuraavaan kertaan. Ei kuitenkaan mitenkään harvoin ajella tuolla tiellä..  Me lähdettiin yhdeksän maissa, perillä 18km päässä oltiin klo 24 aikoihin :D

Nyt tänään sunnuntaina on ollu kovin vesisadetta ja väsymystä, mutta pitihän sitä silti isän taloa lähinnä oleva kätkö käydä hakemassa.

Kätkö sijaitsi täkäläisittäin julkisella paikalla, varsinkin nyt kun ihan kätkön tuntumaan on rakennettu uusi talo. Mutta ainoastaan ala-asteen sijaisopettajani meni kävellen ohi, edes autoja ei tainnut ajaa. Olin juuri ojentelemassa kättäni ottaakseni kätkön, kun kys.opettaja iltalenkkeili ohi.  Onneks ei enää tuntenut, meni ihan varmaan kylähulluuden piikkiin miksi seison tienristeyksessä hiukset märkänä, iso (deletyksen..) takki päällä ja tuijottelen muina miehinä "tonne noin" odottaakseni Deleä saapuvaksi.  Kieltämättä tuli mieleen, että tällä kylällä mä olen herkästi nolostuva jos seison tolleen "tyhjän panttina" jossain. Varsinkin, kun useimmat täkäläiset tulee juttelemaan, joten selitä siinä sitten kun en ehkä ihan kaikille tahtos levittää sitäkään tietoa että geokätköä olen ettimässä saati sanoa sitten suoraan että missä se on, uteliasta väkeä täälpäin meinaan...Enpä olekkaan miettiny ennen tätäpäivää, miten selittäisi ihmisille jotka tulee kysymään mitä hlvettiä mä (me) puuhaan..  "Joo siis, me leikitään tämmöstä aarteen etsintäpeliä mikä toimii netissä" ?

Seuraavat kuvat on otettu suhkot läheltä kätköä, mutta lähinnä vaan mainostan maastopyöräilijöille että ihan tuntumassa on kivaa maastopyöräilymahista.  Meillä olisi ollut n. 2km lenkki jos ois ihan suoraan vaan menty isän luota kätkölle ja takaisin, mutta koska ei oltu vielä tarpeeksi kastuttu vesisateessa niin 6km tuli sitten ajettua..

Harjulanraitti-tiellä on puro, jossa on tullu pentuna seikkailtua. Puron vierestä lähtee polku syvemmälle metsään.

Jotain vanhaa kärry/mehtäkone/tienpohjaa/mitälietä ajaen päästiin sitten lammelle, josta mä en edes tienny mitään.. Lammella oli nähtävästi telkkäpoikue. Vanhempia ei nähty ja poikaset oli sen verran pieniä, että tunnistus oli vähän arvuuttelua mutta telkäksi mä ne oletan kun valkeeta näkyi. Ihan kiva oli nähdä sellaisiakin, jotka osasi lähteä ihmistä pakoon eivätkä edes uteliaisuuttaan tulleet lähelle. Hauska oli kattella tyyppien sukeltelua. Kuvia en sattuneesta syystä saanut.

(No, tossa näkyy vähän poikasia, mutta..)

Tuo lampi oli ihan hyvä- ja siistipohjainen ja kaikenlisäksi aivan kirjasta vettä. Matalakin luultavasti, toisesta laidasta en tiedä mutta mitä nyt silmämääräsesti arvioitiin niin ihan uintikelpoinen kuitenkin. Tosin, tuskimpa tulee käytyä tuolla uimassa, ellei nyt ihan vältämättä halua omaa rauhaa. On tässä lähellä ihan oikeitakin uimapaikkoja..

Tänään muistettiin jopa eka bonuskätkön numero ottaa talteen. Ei kyllä sinänsä ole ainakaan mulle selvillä, mitä bonuskätköt on mutta oha tässä aikaa tutustua ja selvitellä. Tällähetkellä keskityn lähinnä vain noihin peruskätköihin, kaikki mysteerikätkötkin on tullu ignorattua kartalta.

Nyt tulee varmaan hieman taukoa, mutta onpahan aikaa tutustua teoriaosuuteenkin eli lukea lisätietoa tästäki lajista.. :P

 

(Mä en ole edelleenkään tyytyväinen kirjotuksiini, miks mun on pakko aina väsyneenä alkaa??)