Ihan ensimäiseksi, syvimmät pahoitteluni ja virtuaalihalit kaikille Mikko Alatalo-faneille, mutta nyt vähän pomppas.

Siitäkin huolimatta, että mulla on kännykässä "odotusmusana" Mikko Alatalon laulama Känkkäränkkä (älkää vaan kysykö syytä.)  niin viimeisin löytämäni kätkö oli jo..Julma pila.

Kuka on tästä vastuussa?! 

Tuon kätkön kävin ratsaamassa torstaina, kun pääsin livistämään töistä hieman ajoissa ja nyt ei enää ollut mitään tapahtumaakaan rannalla jossa kätkö sijaitsee.   

Kätkö oli helppo paikantaa, mutta hieman haastava saada käsiin koska jalassani oli kaikkea muuta kuin kätköilykengät.  Kaikenlisäksi alle 10m päässä miusta ja puskasta, jossa kyykistelin, meni vartijoiden vene. Uh..   Onneks eivät huomanneet, mä en olisi ehkä ihan heti keksinyt sopivaa selitystä.  Tai toki oisin geokätköstä selittäny, mutta vähän luulen että geokätköilyn saloja olisi ollut hankala selittää rannalta käsin veneessä oleville koppalakeille.

Deletys kävi tässä yksi päivä muuten onkimassa sen pahamaineisen Karsikon kirjaston kätkön. Siellä oli jästiteinejä jotka kävi pomppimassa mm. päiväkodin pihalla olevan katoksen päällä. Ilmoitin Deletykselle, että jos yksikin niistä tippuu ja halkasee esmes kallonsa (mikä ei liene kovin iso homma, vaikuttivat aika tyhjäpäiltä) niin mulla "ei" ole kännykkää mukana. Pohdiskelin myös vakavasti, olisiko se mun toiveiden takia murha vai pelkkä heitteillejättö. Kukaan ei tippunut, mutta nautintoa sain siitäkin huolimatta: Mitä luulette jästien ilmeet olevan, jos kaksi hipin näköistä tyyppiä tulee kauppakassin kera kirjaston pihaan, istahtaa sivuoven portaille ja kaivaa kassista jäätelöpurnukan, berliininmunkin, kaksi mansikkaleivosta, suklaamunkin ja limua?  Söimme kaikessa rauhassa herkkumme ja odottelimme jästien lähtöä, ja lopulta ne sitten siirtyikin pomppimaan viereisen kaupan roskalaatikoiden päälle. Itseasiassa jästien määrä oli tuplaantunut, kun läksimme kirjastolta pois myöhemmin. Siinä kaikkien roskakorien ja roska-aitauksen aidan päällä hyppivien jästien keskellä eräs pariskunta yritti viedä roskiaan keräykseen.  Deleä alkoi säälittämään kys.pariskunta, mutta mä tipautin tapani mukaan herran maanpinnalle huomauttamalla että sen äiti on saanut todennäköisesti kestää ihan samaa 10 lapsensa kanssa.  Sori hani.

Mutta siihen kätköön. Dele etsi, etsi ja etsi. Mä kerroin että löysin kätkön todennäköisen vanhan paikan ja kerroin missä se on. Delen toki piti kokeilla, ja ruuvistahan sekin sai... Painotin, että se on siis vanha kätkö, uusi on lähellä sitä.

Kätkö löytyi Delelläkin vasta parin kolmen katsomiskerran jälkeen, ja luultavasti olisi jäänyt taaskin ilman mun läsnäoloa löytämättä. Aloin haluta takaisin kauppaan ostamaan kunnon ruokaa ja muita tylsiä juttuja joten avitin aika reippaasti. Paha minä, mutta kun.. En sanonut suoraan, mutta vinkkejä kuitenkin tyyliin "Jos vedetään raja tuosta X:stä tänne Y:hyn, niin sen alueen sisäpuolella."  ja "oot itseasiassa jo ollu hyvin lähellä."  jne.

Olisiko ollut perjantai, kun Deletys kävi myös em. kuvassa olevan kätkön ratsaamassa. Löysi kivuttomasti.

Nyt on ollut sinänsä taukoa, osittain huonon sään takia ja osittain ihan vaan laiskuuttamme. Tällä hetkellä ei edes olla kaupungissa vaan taas isän luona. Olisihan täällä tietty Heinävaaran kätköt mutta vähän hiinä ja hiinä jaksaako pelkästään niiden takia raahautua kylälle. Mitään muutahan siellä ei olekkaan, paitsi kuvattavaa mutta kun ei ole yhtäkään konetta edelleenkään joka tunnistaisi mun kameran :P